Garantie

Toate produsele comercializate pe www.expressdiesel.ro sunt insotite de factura si certificat de garantie. Prin conventie, termenul de  garantie pentru piese este de 12 luni de la achizitionare.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Garantia acopera orice defectiune de material sau viciu de fabricatie care ar putea aparea in termenul legal de garantie.

Daca nu exista alte specificatii, reperele sunt garantate de producator pe o perioada conforma cu legislatia romana in vigoare sau in conformitate cu specificatiile constructorului de autovehicul.

Nu fac obiectul garantiei defectiunile datorate:

– utilizarii sau manevrarii necorespunzatoare,

– montarii incorecte sau neprofesionale, fara a respecta indicatiile date de producatorul echipamentului respectiv sau de producatorul autovehiculului,

– montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate.

Sunt excluse categoric de la garantie cazurile in care se constata uzuri anormale ale reperelor datorate calitatii necorespunzatoare a carburantilor, a elementelor filtrante de calitate inferioara sau neinlocuite la intervalul prescris de producatorul echipamentului sau a exploatarii necorespunzatoare, suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator.

Sunt excluse de la garantie cazurile in care se constata defecte rezultate din utilizarea unor repere in alte domenii decat cele prevazute de constructor.

Interventia personalului neautorizat asupra elementelor, ansamblelor  sau subansamblelor BOSCH implica pierderea dreptului la acordarea garantiei.

Nu constituie de asemenea, caz de garantie :

– piesa nu a fost identificata corect de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit
– automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura
– Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.

Garantia se acorda numai daca reperele au fost montate intr-un service autorizat RAR pentru tipul de manopera executata, este completat corect si in totalitate certificatul de garantie de catre service-ul montator si in conditia in care toate recomandarile au fost respectate.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea acesteia.

In termenul de garantie, se asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire.

Pentru solicitarile in termen de garantie piesele se vor trimite insotite de :

  • Formularul de reclamatie [ vezi formular ]
  • Factura de achizitie emisa de catre S.C. EXPRESS DIESEL S.R.L. (copie)
  • Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare completat la data montajului de catre service-ul montator (original)
  • Dovada efectuarii montajului intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R.) pentru tipul de manopera executata (factura fiscala si deviz de montaj, in copie ) si a respectarii indicatiilor privind montajul (detalii mai jos ).
  • Documentul emis de catre atelierul de reparatii autorizat RAR prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele aparitiei acesteia, inclusiv raportul generat de tester/diagnoza [ vezi formular ]
  • Copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul
  • Copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza

Termenul de remediere a garantiei este de 15 zile calendaristice si curge de la data la care produsul reclamat defect, insotit de cererea de solicitare a garantiei si de documentele aferente, a fost receptionat efectiv de catre Vanzator.

In cazul in care sunt necesare verificari suplimentare si produsul trebuie trimis la producator, termenul de solutionare poate fi de 30 zile lucratoare de la data primirii acceptului clientului de trimitere in fabrica  producatorului a produsului defect.

Indicatii pentru montaj

Lucrari preliminarii interventiilor la sistemul de injectie

Se curata motorul prin jet pulverizat de apa calda, cu sistemul de alimentare inchis.

Atentie : se vor acoperi cat mai bine posibil: aparatul de comanda, mufele de conectare, toate conexiunile electrice si alternatorul. Acestea nu au voie sa vina in contact direct cu jetul de apa calda. Conexiunile electrice trebuie acoperite in momentul pulverizarii!

Suflarea (uscarea) cu aer comprimat este permisa numai cu sistemul de alimentare cu combustibil inchis.

Elementele libere (cum ar fi de exemplu fragmentele de lac si vopsea rezultate in urma lucrarilor de montaj) vor fi inlaturate cu aspiratorul industrial de praf sau alte dispozitive de aspirat. De regula, la lucrarile de montaj cu sistemul de alimentare deschis (neprotejat), se permit numai operatii de aspirare.

Inaintea inceperii interventiilor la sistemul de alimentare cu combustibil, motorul trebuie sa fie uscat.

In timpul lucrarilor

Interventiile la instalatia de alimentare cu combustibil vor fi executate numai intr-un mediu curat, fara praf, fara lucrari de slefuit sau polizat, fara curenti de aer (care antreneaza praful).

Pentru lucrari si interventii la sistemele moderne de injectie cu inalta presiune, cum ar fi de exemplu demontarea si montarea componentelor defecte la sistemul Common Rail, Bosch recomanda in cadrul service-ului o compartimentare a atelierului; mai precis, zona pentru sistemele de injectie, va trebui sa fie despartita spatial de celelalte zone.

Nu este permisa efectuarea altor lucrari in aceeasi incapere sau utilizarea altor echipamente, cum ar fi echipamente de sudura, masini de slefuit, masini-unelte in general, standuri de testare a sistemelor de franare si sisteme de testare a performantelor autovehiculului.

Inainte de montarea subansamblelor sistemului de injectie este obligatorie schimbarea filtrului de combustibil si se recomanda verificarea si curatarea rezervorului de combustibil si a componentelor sistemului de alimentare.

Zona de sub cabina rabatata va fi acoperita cu o folie noua, curata.

Trebuie avut grija ca prin curatare (frecare) in componente sa nu intre nici o particula de mizerie.

Orificiile componentelor si ale motorului trebuie acoperite imediat cu capace de protectie adecvate. Componentele demontate vor fi pastrate in pungi noi cu posibilitate de inchidere sau, daca exista, in ambalajul pieselor noi.

In timpul interventiilor la sistemul de alimentare vor fi folosite numai carpe de curatat care nu lasa scame.

Dispozitivele si sculele trebuie curatate inaintea lucrului. Se vor folosi numai scule care nu prezinta deteriorari ale stratului de crom.

La demontarea si montarea componentelor nu trebuie folosite materiale ce pot elimina particule sau fibre (carton, lemn, carpe/stofe).