Cine suntem

“Expertul in reparatii sisteme de injectie diesel!” este sloganul sub care lucram iar cuvintele care ne definesc sunt profesionalism si calitate.

Experienta, orientarea catre client, dotarea tehnica, respectarea standardelor producatorilor si rapiditatea ne recomanda ca prima optiune atunci cand utilizatorul unui motor diesel se confrunta cu probleme ale sistemului de injectie.

Express Diesel, este o companie cu capital integral privat infiintata in anul 2000 care s-a orientat exclusiv spre sistemele de injectie diesel, oferind o gama variata de servicii de la diagnosticare pana la reparatii pentru toate tipurile de pompe de injectie si injectoare, montate atat pe autoturisme cat si pe utilitare, autocamioane, autobuze, utilaje industriale. Infiintarea companiei Express Diesel, primul Bosch Diesel Center din Romania, are la baza o experienta de peste 60 de ani in diagnosticarea si repararea sistemelor de injectie diesel, prin activitatea desfasurata in Turcia lstanbul, ca unul din primele service-uri diesel Bosch.

Anul 2000

Se infiinteaza compania EXPRESS DIESEL si astfel piata auto din Romania va beneficia de serviciile primului banc de centicubat Bosch EPS 815, cu care se pot verifica si regla agregatele de injectie in linie si rotative mecanice si cu comanda electronica.

Anul 2003

Express Diesel achizitioneaza primul banc EPS 815 cu KMA electronic din Romania si echipamentul pentru diagnosticarea, reglarea si repararea agregatelor de injectie tip VP, montate pe motoarele Ford, Opel, Audi, Nissan, BMW, John Deere, MAN, Volvo

Anul 2005

Investitiile au continuat prin achizitionarea echipamentelor pentru diagnosticarea, reglarea si repararea agregatelor de inalta presiune si a injectoarelor tip Common Rail, sistem de injectie montat pe motoare diesel, atat la autoturisme: Mercedes-Benz, Fiat,Alfa Romeo, Citroen, Peugeot, Renault, BMW, Opel, Hyundai cat si utilitare: Iveco, Fiat, Peugeot, Citroen, Renault, VW, MAN, Mercedes Benz, Mitsubishi, Cummins, Volvo.

Din anul 2005 Express Diesel SRL, este BOSCH DIESEL CENTER, aceasta fiind un concept ce atesta capacitatea unui service diesel de a testa, verifica si repara toate sisteme de injectie diesel Bosch existente pe piata.

Se achizitioneaza primul echipament COVEC din Romania, pentru diagnosticarea, reglarea si repararea pompelor de injectie ZEXEL si VRZ.

Anul 2006

Se achizitioneaza un nou banc EPS 815 cu KMA electronic pentru a separa verificarea injectoarelor Common Rail de cea a pompelor de inalta presiune.

Investitiile au continuat si s-au achizitionat echipamente suplimentare deoarece scopul nostru a fost de a raspunde cat mai rapid diverselor cereri din piata.

Numarul de tehnicien s-a dublat, acestia fiind specializati la centrele de scolarizare Bosch din Viena si Plochingen (Germania).

Anul 2008

Se achizitioneaza primul banc din Romania pentru diagnosticarea, reglarea si repararea sistemelor UI si UP, unitate injector, respectiv unitate pompa.

Anul 2010

Anul 2010, a fost anul in care compania s-a extins prin infiintarea unei filiale in centrul tarii, in judetul Brasov. Aceasta extindere a raspuns solicitarilor clientilor din acea parte a tarii si avand sprijinul Robert Bosch Romania pentru promovare, deoarece era o zona neacoperita de un partener oficial Bosch.
Extinderea a fost insotita si de achizitionarea unor noi echipamente pentru desfasurarea activitatii, astfel incat in centrul de la Brasov sa se poata verifica si repara toate sistemele de injectie bosch uzuale.

Anul 2011

In anul 2011 s-a achizitionat de la Robert Bosch cel mai nou stand de verificare sisteme de injectie Common Rail, EPS 708, stand care a fost prezentat pentru prima data de Robert Bosch la expozitia auto de la Frankfurt din anul 2010, comercializarea lui incepand cu anul 2011. Cu ajutorul acestui stand se pot verifica si regla cele mai noi tipuri de injectoere Common Rail Bosch, montate pe motoare de ultima generatie (VW, BMW, Mercedes Benz etc.), injectoarele tip piezo.

Anul 2012

Se investeste in retehnologizarea bancurilor cu echipamente Common Rail pentru diagnosticarea, reglarea si repararea agregatelor cu presiuni pana la 2500 bar.

Se deschide o noua filiala in San Diego, California, Statele Unite, service-ul fiind dotat cu echipament pentru diagnosticarea, reglarea si repararea agregatelor tip VP , a injectoarelor Common Rail si a pompelor de inalta presiune Common Rail Bosch.

Anul 2015

Este anul achizitionarii bancului de centicubat Hartridge, pentru verificarea si reglarea sistemelor de injectie Delphi Smart (EUP) montate pe camioanele DAF, a sistemelor Delphi pompa injector(EUI) montate pe camioanele VOLVO, RENAULT si de asemenea sistemele Delphi (DP200, DP210, DP310) montate pe utilaje de constructii si agricultura: JOHN DEERE, CLAAS, JCB, CATERPILLAR.Investitia a asigurat intrarea companiei in reteaua Delphi Service, avand calitatea de Delphi Diesel Center.

Anul 2016

Implementarea sistemului QualityScan by BOSCH ce asigura recunoastrea garantiei calitatii reparatiilor efectuate de serviceul nostrum. Injectoarele Common Rail şi pompele de inalta presiune Common Rail care sunt reparate de EXPRESS DIESEL SRL – specialist Bosch Diesel – sunt marcate cu elemente speciale de identificare, etichete adezive sau clipsuri cu QR code, ce ofera informatii utilizatorului privind data si locul reparatiei, perioada de garantie.

Tot in acest an, am devenit partener in reteaua Denso Service, fiind atestati ca Denso Diagnostic Center, concept ce presupune achizitionarea si utilizarea echipamentelor de diagnoza Denso. De asemenea, personalul tehnic a fost instruit pentru diagnosticarea autovehiculelor ce sunt echipate cu sistem de injectie Denso.

Anul 2017

Compania a investit in achizitionarea echipamentului pentru verificarea injectoarelor Common Rail non Bosch, avand astfel posibilitatea stabilirii unui diagnostic pentru injectoarele Delphi, Denso si Siemens.

Anul 2018

Compania isi extinde domeniul de activitate devenind partener Bosch Rexroth, lider in hidraulica mobila si industriala. Avem astfel posibilitatea de a oferi clientilor atat servicii de reparatii pompe hidraulice cat si piese noi pentru sistemele hidraulice montate pe utilaje si utilitare.In prezent Express Diesel are in dotare , in cele 3 locatii, 14 echipamente pentru testarea sistemelor diesel, dintre care 9 standuri de centicubat Bosch EPS 815 cu KMA electronic, un stand de centicubat Bosch EPS 615, un stand de centicubat Bosch EPS 708, un stand de centicubat Hartridge AVM PCII si 2 standuri de centicubat pentru sistemele clasice, fiind service-ul diesel din Romania cu cea mai mare investitie in aparatura si echipa de tehnicieni.